o-lieflogosmall2_zps8aba57ae

Goede doel: Re-born to be alive vzw

rebornIn de eerste plaats willen we orgaandonatie bekend maken en bespreekbaar maken, want er is nog altijd een groot tekort aan donoren. Jaarlijks sterven er vele mensen die de lange wachtlijst niet overleefd hebben. Door de huidige evolutie waarbij er minder dodelijke ongevallen zijn is er een duidelijk merkbare daling van het aantal beschikbare organen. Dit doen we door lezingen te geven over donatie en transplantatie, onder meer in scholen, als ook door het verspreiden van foldertjes met een korte inhoud en een verwijzing naar onze website en ons e-mailadres voor meer informatie.

Veel jonge mensen die wachtten op een donororgaan hebben tot na hun transplantatie een groot deel van hun leven doorgebracht in een kinderziekenhuis of een revalidatiecentrum. Slechts in schaarse positieve situaties konden ze ‘gewoon’ school lopen. Kort na de transplantatie verkeren ze dan in een euforie. Alles wordt weer mogelijk; er opent zich een nieuwe wereld met een verruimd aanbod. Toch kunnen ze daarin verloren lopen omdat ze op deze nieuwe toestand vaak onvoldoende zijn voorbereid. Re-Born To Be Alive vzw brengt deze jongeren bijeen zodat ze de nieuwe situatie samen kunnen beleven en evolueren naar hun eigen wensen en kunnen.

Ook mensen die voor een longtransplantatie staan kunnen bij ons terecht voor algemene informatie, ook staan er jongeren klaar die hun persoonlijk verhaal willen vertellen of persoonlijke vragen willen beantwoorden. Dit indien je het zelf wenst.

Re-born to be alive vzw www.reborntobealive.be

VZW ter promotie van orgaandonatie

Op onze website vind je alle informatie over orgaandonatie & transplantatie. Re-born to be alive vzw geeft hieromtrent ook lezingen, neem gerust even contact met ons op indien je geïnteresseerd bent.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.